Winnaar NK Pannenkoeken bakken 2023

Twee Erkende Pannenkoeken​restaurants vallen in de prijzen bij NK Pannenkoeken bakken 2023!

Tijdens de Horecava 2023 in de Rai in Amsterdam vond het NK pannenkoeken bakken voor de achtste keer plaats. Met trots kunnen wij vertellen dat twee van onze aangesloten leden in de prijzen zijn gevallen. 

'Koeshi' bekroond met zilver

Ewout van Pannenkoe in Krimpen aan den IJssel is tweede geworden met zijn pannenkoekencreatie genaamd ‘Koeshi’. Dit is een pannenkoek die gepresenteerd wordt in de vorm van verschillende soorten sushi. De pannenkoek wordt onder meer afgetopt met mascarpone, witte chocoladesaus, aardbeiensaus, merengue en sinaasappelschil. 

Brons voor Simon van De Heikamp


Ook Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo is in de prijzen gevallen. Hij werd derde met zijn creatie genaamd ‘Vanille Flamboyé’, met als basis carrot cake, aangevuld met onder meer sinaasappelzest, mascarpone en parels van karamel. Een leuk extraatje: Simon bakte zijn pannenkoek met graan van De Heikamp zelf.

Winnaar: The American Classic van Rohini Atwaroe


Het deelnemersveld van het NK pannenkoeken bakken 2023 bestond uit zeven deelnemers van verschillende pannenkoekenrestaurants. De opdracht was om binnen een kwartier, twee identieke, zoete creaties te maken. Hierbij lette de jury op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De pannenkoeken werden beoordeeld door een vakjury, waarin Nick Toet (kok, bekend van Youtube-kanaal EtenmetNick), Merijn Jansma (eigenaar In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort, vicevoorzitter KHN), Steven Strijbosch (CEO CityGuys.nl) en Kees Haalboom (directeur Pannenkoekenhuizen) zaten. Daarnaast was er een heuse kinderjury die de pannenkoeken beoordeelde. Winnaar van de wedstrijd: Rohini Atwaroe met haar creatie: The American Classic. Ze gebruikte blauwe bessen, ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. Wij kijken nu al uit naar het NK Pannenkoeken bakken van 2024!

 


Afdrukken