Pannenkoeken actie met Circus Sijm

Circus en pannenkoeken, dat moeten ongeveer de twee leukste dingen ter wereld zijn. Als je die twee combineert, krijg je een gegarandeerd succes. Daarom sloegen de Vereniging van erkende pannenkoekenrestaurants en Circus Sijm de handen in elkaar voor een grote circus & pannenkoekenactie. Wie de komende acht weken gaat smullen in een erkend pannenkoekenrestaurant, ontvangt een voucher voor een gratis circuskaartje bij Circus Sijm. Bovendien maakt iedereen kans op VIP-tickets voor Circus Sijm in Amsterdam (locatie: Arena Boulevard), van 23 tot 27 oktober.

Circus Sijm presenteert dit jaar in haar blauw-gele tent de nieuwe productie: “Vive Le Cirque”, een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een kostbare en gewaagde stap, want het publiek is verwend. Internet biedt een overdaad aan amusement, en het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxetheaters. De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.

Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: Een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.

Producent Sijm boekt succesnummers van circussen uit heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek, laat hij de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van: Circus Sijm


Afdrukken