Pannenkoekenrestaurants.nl

In de buurt van (mijn locatie)

in een straal van


Result 0

Kinderen

Download hier de leukste pannenkoekenkleurplaten en -knutseltips. Genoeg leuks om de kinderen een middagje mee zoet te houden!

Nieuws & Acties

Ben je ook zo gek op alles dat met pannenkoeken te maken heeft? Houd dan onze Nieuws & Acties in de gaten. Dan ben je altijd op de hoogte van de pannenkoekennieuwtjes en de leukste (win)acties!

Restaurants

Ontdek welke restaurants allemaal zijn aangesloten bij de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants. Er zit er altijd eentje in de buurt. Je bent van harte welkom!
Winnaar NK Pannenkoeken bakken 2023

Tijdens de Horecava 2023 in de Rai in Amsterdam vond het NK pannenkoeken bakken voor de achtste keer plaats. Met trots kunnen wij vertellen dat twee van onze aangesloten leden in de prijzen zijn gevallen. 

'Koeshi' bekroond met zilver

Ewout van Pannenkoe in Krimpen aan den IJssel is tweede geworden met zijn pannenkoekencreatie genaamd ‘Koeshi’. Dit is een pannenkoek die gepresenteerd wordt in de vorm van verschillende soorten sushi. De pannenkoek wordt onder meer afgetopt met mascarpone, witte chocoladesaus, aardbeiensaus, merengue en sinaasappelschil. 

Brons voor Simon van De Heikamp


Ook Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo is in de prijzen gevallen. Hij werd derde met zijn creatie genaamd ‘Vanille Flamboyé’, met als basis carrot cake, aangevuld met onder meer sinaasappelzest, mascarpone en parels van karamel. Een leuk extraatje: Simon bakte zijn pannenkoek met graan van De Heikamp zelf.

Winnaar: The American Classic van Rohini Atwaroe


Het deelnemersveld van het NK pannenkoeken bakken 2023 bestond uit zeven deelnemers van verschillende pannenkoekenrestaurants. De opdracht was om binnen een kwartier, twee identieke, zoete creaties te maken. Hierbij lette de jury op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De pannenkoeken werden beoordeeld door een vakjury, waarin Nick Toet (kok, bekend van Youtube-kanaal EtenmetNick), Merijn Jansma (eigenaar In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort, vicevoorzitter KHN), Steven Strijbosch (CEO CityGuys.nl) en Kees Haalboom (directeur Pannenkoekenhuizen) zaten. Daarnaast was er een heuse kinderjury die de pannenkoeken beoordeelde. Winnaar van de wedstrijd: Rohini Atwaroe met haar creatie: The American Classic. Ze gebruikte blauwe bessen, ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. Wij kijken nu al uit naar het NK Pannenkoeken bakken van 2024!

 

View the embedded image gallery online at:
https://pannenkoekenrestaurants.nl/12-nieuws#sigProId04de8b9f23

Zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen en het weer donkerder begint te worden, is het tijd voor Halloween! Om je pannenkoek angstaanjagend lekker te maken download je de drie Halloween-mallen van de VEP. Bestrooi ze met poedersuiker en geniet van een griezelig smakelijke pannenkoek bij één van onze aangesloten restaurants.

De Halloween 'spook'-mal download je hier

vep_halloween_spook-mal.png

De Halloween 'vleermuis'-mal download je hier.

vep_halloween_vleermuis-mal.png

De Halloween 'pompoen'-mal download je hier.

vep_halloween_pompoen-mal.png

 

Geef kleur aan je pannenkoek

WINACTIE!

‘Geef kleur aan je pannenkoek’!


Deze zomer dagen wij jou uit om tijdens jouw bezoek aan een van de erkende pannenkoekenrestaurants jouw pannenkoek te kleuren met Bonne Maman!
Laat zien hoe jij je pannenkoek versiert en maak kans op  een waardebon t.w.v. €50 om te besteden bij een pannenkoekenrestaurant bij jou in de buurt.

Wij maken aan het eind van de zomer 10 winnaars bekend!

Deze kleurrijke actie is een samenwerking met Bonne Maman. In de deelnemende restaurants staat Bonne Maman jam op tafel, zodat jij jouw pannenkoek feestelijk kunt versieren. 

Zo werkt het: 

Geef kleur aan je pannenkoek!

1. Maak een foto van jouw pannenkoek met daarop een kleurrijke Bonne Maman topping in een van de Pannenkoekenrestaurants.
2. Plaats jouw foto in een story Instagram en/of op Facebook en gebruik #geefkleuraanjepannenkoek
3. Tag @pannenkoekenrestaurants / @bonnemaman_nl op Instagram of Erkende Pannenkoekenrestaurants op Facebook.
4. Extra kans maken om te winnen? Volg beide @bonnemaman_nl pagina & @pannenkoekenrestaurants op Instagram.

De actie loopt t/m 31 augustus. Na deze datum maken we de 10 winnaars bekend! Bekijk hier de volledige actievoorwaarden

Niet alleen liefhebbers van pannenkoeken, maar ook bierliefhebbers haasten zich vanaf nu naar een erkend pannenkoekenrestaurant. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en ’s werelds bekende bierbrouwerij De Molen lanceren namelijk een uniek speciaalbier: ‘Stroop & Rozijnen’. Dit unieke stroopkleurige blond bier is speciaal voor de branchevereniging gebrouwen en vooralsnog alleen bij aangesloten restaurants te verkrijgen.

Karamel en een fruitige touch

Stoop & Rozijnen is verrijkt met Rode Karamelmout en Caramout die een lichte smaak van karamel en noten afgeven. De gebruikte hop draagt bij aan een fruitige touch. “We zijn heel blij met het resultaat. Dit is het ultieme bier bij een lekkere pannenkoek, en dan maakt het niet uit of die met zoet of hartig beleg wordt gegeten,” aldus Pim, bestuurslid van de VEP. 

In samenwerking met Brouwerij de Molen

Van Japan tot Noorwegen en van de Verenigde Staten tot Denemarken: wereldwijd staat Brouwerij de Molen bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. De brouwerij doet niets liever dan het ontwikkelen van speciaalbier dat nieuw van smaak, geur en ingrediënten is. De uitdaging van de VEP om een speciaal pannenkoekenbier te ontwikkelen, past dan ook helemaal in hun straatje. “Stroop & Rozijnen past goed binnen ons assortiment en we hopen dan ook dat deze exclusieve samenwerking nog een vervolg krijgt,” vertelt Christiaan Peijnenburg van Brouwerij De Molen, onderdeel van Swinkels Family Brewers.

Exclusief verkrijgbaar bij Erkende Pannenkoekenrestaurants

Voor wie Stroop & Rozijnen wil proeven is het belangrijk om te vermelden dat het bier niet overal verkrijgbaar is. “Wij hebben ervoor gekozen om het bier in eerste instantie alleen voor onze leden beschikbaar te stellen. Dat maakt het bier extra bijzonder!” stelt Pim Bijleveld. De vereniging telt zo’n 80 aangesloten pannenkoekenhuizen en -restaurants door heel Nederland, ze staan allemaal vermeld op deze website

We zien je graag snel om Stroop & Rozijnen te proeven, samen met een lekkere pannenkoek. Tot gauw! 

Het aantal pannenkoekenrestaurants groeit!

Het aantal pannenkoekenrestaurants in Nederland is de afgelopen 10 jaar met 21% toegekomen: van 321 naar 390 bedrijven. Tussen 2010 en 2013 was de stijging het sterkst, met groeicijfers van 5% tot 6% per jaar. De laatste jaren is de groei wat meer gestagneerd en in 2019 steeg het aantal met 0,8% in vergelijking met 2018.

Wat opvalt, is dat de ontwikkeling van het aantal pannenkoekenrestaurants per provincie sterk verschilt. De stijging was het grootst in Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel, met een toename van respectievelijk 15, 12 en 12 pannenkoekenrestaurants. In Zeeland, Flevoland en Groningen daalde het aantal pannenkoekenrestaurants de afgelopen tien jaar.

Genieten van samenzijn
Hein Verhoeven van de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) reageert op de cijfers: “Wij zijn blij met deze ontwikkeling. Mensen komen weer vaker naar een pannenkoekenrestaurant en we zien dat families, grootouders, maar ook natuurliefhebbers graag bij ons genieten van het samenzijn. En daar speelt de branche op in. Want naast traditionele restaurants zijn er ook hele nieuwe concepten: van foodtrucks op festivals tot moderne restaurants. Het is wel opvallend dat de groei nogal verschilt per provincie. We hopen dat die gebieden ook gaan profiteren van de economische groei en het stijgende consumentenvertrouwen.”

Bron: https://www.khn.nl/nieuwsberichten/2019/03/aantal-pannenkoekenrestaurants-in-10-jaar-sterk-gestegen/20190326145520

Subcategorieën

Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants
Postadres:
Steven van Rumelaerstraat 30
3641 CL Mijdrecht

06 11 47 28 66 (op dit nummer kun je niet reserveren)
info@pannenkoekenrestaurants.nl